Ungdom

2015-header7

Hjärtligt välkommen till Pistolklubben Elbogens Ungdomssektion.

I vår sektion är du som ungdom (upp till 20år) mer än välkommen att prova på att skjuta luftpistol.

Vi har en jättefin inomhusskjuthall med 20st banor (10m skjutavstånd) vid Sallerupsvägen, inte långt från gamla Ikea, numera XXX Lutz . Vi har träningstid varje fredag mellan 17:30 & 19:00. Buss 6 och 142 stannar strax utanför Bödkaregårdens Skjutbana. Vi har också som mål att ha en heldagsträning en gång i månaden (lördag eller söndag). Det finns också möjlighet att i mån av plats träna då seniorerna tränar, onsdagar 17:30 – 19:00. Du får låna vapen på plats medan du tränar. Du behöver inga speciella kläder eller andra saker utan det är bara att komma så tar vi hand om dig.

Skulle du liksom så många andra känna att detta är sporten för dig så har vi plats för dig som medlem. Du betalar en årsavgift på för närvarande 400kr per kalenderår. Det du själv måste betala är din ammunition, ca. 50kr för 500 diaboler.

Är det något du undrar över? Skicka oss ett mail så ska vi försöka svara eller besök oss på banan och fråga efter Anders alternativt Goce.

Vi rekommenderar ungdomar och alla andra att börja skjuta med luftpistol för att därefter gå vidare och lära sig skjuta med ”krutvapen”, dvs pistoler och revolvrar kal. 22. Krutvapenträning kan ske i 14-15-års åldern om luftpistolträningen slagit väl ut.

Tveka inte – kom på fredag!

Du finner mer detaljerad information om Luftpistol från Förbundet här.

Ungdomssektionen har dessutom en egen hemsida samt egen facebook-grupp:

Idrottonline

Facebook Grupp