2015-header2

Pistolklubben Elbogen startades 1940 av direktör Thore Jardenberg. Platsen för skytteutövandet var Spillepengen vid Västkustvägen.

1985 flyttade klubben till helt nya lokaler och bana, mitt i stan, till Bödkaregårdens Skjutbana vid Sallerupsvägen i Malmö. Här finns en luftpistolhall med 20 skjutplatser samt tre 25 m skjuthallar och en 50 m skjuthall med plats för tillsammans ca 80 skyttar.

Förutom pistolskytte för seniorer, bedriver vi seriös ungdomsutbildning för luftpistol med för närvarande tre ledare. Klubben är aktiv i tävlingar.

Inte att förglömma så har klubben blivit Svensk Mästare i lag, Fältskytte, vapengrupp C. Tillika har enskilda skyttar landslagsmeriter. Detta förpliktigar i viss grad och bidrar säkert till att fältskytte blivit populärt i klubben.

Hos oss kan du praktisera de flesta grenar inom det Nationella Pistolskytteförbundet samt Skyttesportförbundet.

Styrelsen 2019
Uppdrag Namn